Børn kan til tider vise sig fra sider, som fra en voksens/forælders perspektiv kan være besværlige at håndtere. Det er for eksempel ikke nemt, når ens børn ikke vil spise den mad, der laves til dem. Du kan dog, ved at involvere dine børn i den daglige madlavning, gøre dem mindre kritiske over for det.
Undgå kræsne børn
Kræsne børn er ikke nemme at lave mad til, da de måske ikke er specielt opsat på at prøve den fremmede mad på tallerkenen og heller ikke bryder sig om meget af den mad, som de faktisk smager på. Men du kan selv gøre noget for enten at forebygge eller afhjælpe denne kræsenhed. Det kan du ved at lave mad sammen med dine børn fremfor blot at lave det til dem. Når de er med inde over madlavningsprocessen og ser, hvordan madvarerne ser ud, når de ikke er tilberedt, vil det muligvis gøre, at de ikke længere ser ny mad som fremmed og farligt, men som spændende og et forsøg værd.
Er du en af dem, der bruger madlavningen som et frirum i hverdagen, er det også i orden kun at involvere børnene indimellem. De dage, du står alene og vil bruge ventetiden på at læse nyheder, kan du gøre det på Syddjurs Netavis. De bringer nyheder fra hele landet – og selvfølgelig også Syddjurs – om generelle begivenheder og pressemeddelelser.
Brainstorm madidéer
Hvis dine børn generelt udtrykker en utilfredshed omkring den mad, I til hverdag spiser, er der måder at gøre alle mere tilfredse. I kan eksempelvis sætte jer ned og bruge 5-10 min. på individuel madbrainstorming. Derefter har I en masse retter efter alles ønsker, og dermed kan I nemmere lave en madplan, der både tilgodeser børn og voksne. En madplan for en uge ad gangen er desuden en optimal måde at kunne overskue madindkøb på.